Hetki elämässäni


Hetki vain. Keittiön lattialla. Hetken aikaa istun tässä laatikostoon nojaillen. Pysähtyneenä. Tämä hetki. Auringon valo pursuaa ikkunoista sisälle. Ulkona hohtaa pakkaspäivä. Hangella timantteja. On Lauantai. Minäkin vihdoin osallisena säännöllisestä työajasta ja vapaista viikonlopuista. Tänään meillä on siivouspäivä. On siivottu, mutta ei täydellisesti. Se mitä jaksettiin, se riittää. Minäkin riitän. Hienosti lapsetkin osallistuivat siivoamiseen. Niin ei ole aina. Ihana valo. Tuo kaikille iloa ja jaksamista. Nyt kaikki ovat leppoisalla tuulella. Lapset kattavat pöytää. Iloinen puheensorina. Ihana rakas perheeni. Ruoka on kohta valmiina. Pitkästä aikaa jaksoin itse tehdä kasvispihvit alusta loppuun. Tänään ei syödä eineksiä. Perunatkin ovat kohta kiehuneet kypsiksi. Mutta ei vielä. Vielä pieni hetki. Nyt saan istua tässä. Ei ole kiire. Saa olla vaan.

Siinä. Lattialla. Hymyilyttää. Ihana mieheni on siivonnut keittiön. Mielessä Johanna Iivanaisen laulu: ” Sinä kädet pihakassa kättelet…ja niin olet kaunis kaikkine vikoinesi… ”. Rakastan miestäni ja nyt minulla on pihkaa käsissä ja nenässä. Juuri sain joulukuusen riisuttua koristeistaan. Talvi jatkuu kohti kevättä. Ihana kevät. Ja sitten kesä. Olen niin onnellinen. Kiitän tästä hetkestä. Pysähtyneenä. Pieni hetki, kun sain astua ulos niin usein viimeaikoina läsnä olleesta väsymyksestä ja ahdistuksesta. Haluan ottaa kaiken irti tästä hetkestä. Hymyilen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tulla omaksi itseksi

Tämän blogin yhteydessä olevassa kohdassa ”tietoja minusta” kerron yhdeksi tavoitteekseni tulla sellaisesi, millaiseksi Jumala minut loi. Tu...